İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog


Taşınma Sürecini Keyifli Hale Getiren Pratik İpuçları

Atama durumu, şehir değiştirme, mahalle değiştirme, yeni bir evde yeni bir hayata başlama gibi nedenlerden dolayı taşınma eylemi birçok kişinin hayatında zaman zaman yaşanır. Yakın zamanda şehrinizden yakın ya da uzak bir noktaya taşınacaksanız hem zamandan kazanmanızı hem de bu işi keyifle bitirmenizi sağlayacak bilgilere ihtiyacınız olacak. Size bu konuda Mr Usta ailesi olarak bir el uzatmak ve taşınma sürecini kolaylaştırmak için buradayız.

Eşyaları nasıl toplamanız gerektiğini bilmiyorsanız, hassas eşyaları gözünüz gibi korumayı planlıyorsanız, nakliye işlerinde sorun yaşamaktan korkuyorsanız bu işi bir bilene emanet edebilirsiniz. Bu süreçte size nakliye firmaları, taşınma firmaları yardımcı olacaktır. Bu firmalar ne iş yapıyor diye merak ediyorsanız zorlandığınız noktalarda taşınmanızı kolaylaştırırlar.

Ev taşırken neye dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü? Objeleri ve kıyafetleri nasıl toplamalısınız mesela? Şimdi bu satırlarda taşınmayı kolaylaştıracak pratik çözümlerden bahsedeceğiz. Yakın zamanda taşınma planı varsa bu yazımız sayesinde işlerinizi daha kısa sürede zahmete girmeden halledebilirsiniz.

Taşınma hakkında A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarınız için Mr Usta Taşınma hizmetleri içerisinde:

yer almaktadır. Bu hizmetler sayesinde taşınma işlemleri hakkında günlerce düşünüp vakit kaybetmeye, detaylarda boğulmaya hiç gerek yok! Mr Usta anlaşmalı ustaları ve tecrübeli ekibi ile eksiksiz taşınma deneyimini yaşayın.

Ev Taşırken Neler Yapılır?

Taşınmak İçin Neler Gerekli?

Yeni bir eve geçiş için taşınma sürecine girdiyseniz; öncelikle bu telaşı rahat geçirmek için lazım olacak malzemelerin listesini çıkarabilirsiniz. Eğer taşınma firmasıyla anlaşmak yerine kendi imkanlarınızla taşınacaksanız eşyaları paketleme ve aktarma konusunda çevrenizden destek alabilirsiniz.

Size ve ailenize bu süreçte kolaylık sağlayacak birçok ürün var. Bunlardan ilki kolidir. Koli sayesinde eşyaları düzenli şekilde araca ve eve aktarabilirsiniz.

İhtiyaç duyulan bir diğer malzeme de dayanıklı ve büyük poşetlerdir. Bu poşetlere isterseniz tekstil ürünlerini yerleştirebilirsiniz. Evdeki büyük kırılmaz objeleri, saksıları, ayakkabıları, temizlik malzemelerini poşetle araca koyabilirsiniz. Hatta poşet içinde plastik mutfak ürünlerini de taşıyabilirsiniz.

Kasa temin edebilirseniz mutfak eşyalarını düzenleyerek kasada araca gönderebilirsiniz. Kasa sarsılmayı önleme konusunda yardımcı olacak bir malzemedir.

Koli bandı, her taşınma evinde olmazsa olmaz bir eşyadır. Eşyaları sabitlemek ve paketlemek için birkaç adet dayanıklı uzun ölçüde koli bandı temin edebilirsiniz. Her koliyi hazırladıktan sonra bant yardımıyla kapaklarını kapatabilirsiniz.

Tahta kalemi, taşınma telaşında eşyaları sınıflandırıp not almak için kullanılır. Poşetlere ya da koli üzerine ne olduğunu yazmak için kalın uçlu tahta kalemini kullanabilirsiniz. Böylece paketlerin üzerinde daha kolay ve anlaşılır notlar görmek mümkün olabilir.

Patpat ambalaj, taşınacak kişinin mutlaka kullanacağı ürünlerdendir. Bu ambalaj sayesinde hassas eşyaların çevresinde koruma yüzeyi hazırlanır. Özellikle de cam ve kırılabilen eşyalar için kullanılması önerilir.

Ev Taşırken Gerekli Malzemeler

Ev Taşırken Neye Dikkat Etmelisiniz?

Ev taşırken dikkat edilecekler listesi, bu süreçte zaman kazandırır ve herhangi bir zorluk karşısında ne yapmanız gerektiğine dair ışık tutar. Sağlıklı iletişim kuracağınız çalışma arkadaşları, eşyaların güvenle paketlenmesi ve aktarılması gün sonunda yeni evinde derin bir nefes almanıza yardım eder.

Eğer aklınızda taşınmaya dair endişeler varsa; Mr Usta’nın taşınma hizmetinden faydalanarak bu işi ustalarına teslim edebilirsiniz. Çünkü Mr Usta taşınma hizmeti alanlar yorulmadan, zahmete girmeden eski evinden yeni evine kolayca geçebiliyor!

Peki, ev taşırken dikkat edeceğiniz noktalar nelerdir? Şimdi bu konuda bazı bilgilere odaklanalım:

  • Öncelikle güvenilir bir taşıma aracı temin etmelisiniz.
  • Mümkünse tek seferde aktarım yapacak araç bulmaya dikkat edebilirsiniz.
  • Her işini tek merkezde toplayan taşınma şirketlerine danışarak işlerinizi daha kısa sürede bitirebilirsiniz.
  • Taşınmadan önce eski evinizde eşyaların üzerine hangi odaya ait olduğuna dair not düşmelisiniz.
  • Taşınma sırasında aracı kullanan ve diğer çalışma arkadaşlarıyla iyi bir iletişim kurmak adına telefon numarasını almalısınız.
  • Taşınma gününde hem kendinize hem de çalışma arkadaşlarına, kısa bir mola anında tüketmek için atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
  • Eski evinizi son bir kez dolaşıp herhangi bir eşya unutuldu mu diye kontrol edebilirsiniz.
  • Gün içinde eski ve yeni evin anahtarlarını cebinizde taşırsanız anahtar unutma stresine girmezsiniz.
  • Kıymetli ve değerli eşyaları, kaybolma ihtimaline karşı kendi çantanızda taşıyarak eve götürebilirsiniz.
  • Taşınma sürecini gün içinde erken saatlerde bitirirseniz karanlığa kalmadan akşam yeni evinizde olabilirsiniz.
  • Aydınlık anlarda daha hızlı çalışıp yeni evde düzeni kısa sürede kurmaya başlayabilirsiniz.
Taşınma Sürecinde Neler Yapılır?

Taşınma Öncesinde Neler Yapmalısınız?

Taşınma öncesinde mutlaka elinizde bir liste olsun. Bu listede neler yapacağınızı sırasıyla görebilirsiniz. Eski evinizden yeni eve geçmeden önce; yeni evin abonelik işlemlerini açtırabilirsiniz. Erkenden abonelik işlemlerini başlatırsanız ısınma, aydınlatma, elektrik ve gaz sorunları yaşamazsınız.

Yapılacaklar listesine boş ev temizliği eklenmeli. Bu konuda yorulmamak için Mr Usta’dan boş ev temizliği hizmeti alma şansınız var. Malzemeleri hizmet içinde olan ve sigortalı sistemle sunulan bu hizmet sayesinde yeni evinize atacağınız ilk adımda ışıl ışıl bir ev görmek mümkün.

Taşınmadan önce kullandığınız klimaları birkaç gün öncesinden yeni eve aktarabilirsiniz. Bunun için klima ustasına ihtiyacınız olacak. Alanında uzman çalışan klima ustalarını yine Mr Usta’da görebileceğinizi ifade edelim. Nerede olursanız olun; en iyi şekilde yardımcı olmak için buradayız.

Yeni geçeceğiniz evde boya ya da tesisat işleri bekliyorsa; bu işleri taşınmadan önce halletmeniz önerilir. Ufak tefek boya işleri için kendinizi hiç yormayın ve Mr Usta’nın boya ustalarına güvenin. Aynı şekilde elektrikle aklınıza gelebilecek yeni işler için de elektrik ustaları Mr Usta’da hizmet vermektedir.

Soğuk havalarda taşınma programı yapılacaksa 1-2 gün öncesinde yeni evin ısıtma sistemini açabilirsiniz. Boş evler genellikle çok soğuk olur. Bu soğukluğu kırmak adına klimacı ya da kombici hizmetini alarak sıcak bir yuvaya adım atabilirsiniz. Özellikle de çocuklu ailelerin, taşınma öncesinde ısıtma sistemini gözden geçirmesi önerilir.

Taşınma Öncesi Yapılması Gerekenler

Taşınacağınız Evi Ne Zaman Temizlemelisiniz?

İnşaat sonrası temizliğe ihtiyaç duyulan bir eve taşınacaksanız bu evin temizliğini önceden yaptırmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Evin ilk oturanı olacaksanız sinmiş beton ve çimento kokusundan evin arınması gerekir. Bu nedenle evi en kısa sürede temizlettirip havalandırmalısınız.

Peki, taşınılacak evin temizliği için önerilen süre nedir? Bu konuya tek tek değinmek gerekir.

  • Aniden taşınma söz konusu ise; evin resmi belgeleri hazırlandığında temizlik için adım atılabilir.
  • Mr Usta boş ev temizliği hizmetinden faydalanarak zamandan tasarruf sağlanabilir.
  • Ortalama 1 ay sonra taşınma gerçekleşecekse; eve gireceğin tarihten 5 gün önce temizlenmesi daha iyi sonuçlar verir.
  • Evin tüm odalarını, camlarını, kapılarını detaylı şekilde temizleyip eşyalarınızı dilediğiniz zaman eve aktarabilirsiniz.
  • Şayet evde boya kokusu varsa iyi şekilde havalandıktan sonra temizliğin yapılması önerilir.
  • Yeni montajı yapılan dolapların ve boyanın kokusu geçtikten sonra evde yaşam için hazırlıklar yapılabilir.
Boş Ev Temizliği

Taşınma Sürecini Kolaylaştırmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Taşınma sürecini gözünüzde büyütüyorsanız içinizi rahatlatacak bir konudan bahsedelim. Zorlandığınız ve merak ettiğiniz her türlü taşınma aşaması için Mr Usta size yardımcı olacak. Bu konuda yardım ve hizmet almak için Mr Usta’ya güvenebilirsiniz.

Biraz yorucu biraz da telaşlı geçen taşınma telaşından keyif almaya ne dersiniz? İşlerinizi kolaylaştırmak için mutlaka bilmeniz gereken bazı önerilerimiz olacak. İşte; birkaç önemli taşınma tavsiyesi:

  • Her adımınız için mutlaka liste ve program yapın.
  • Çalışacağınız firmalarla açık ve net iletişim kurun.
  • Çalışma arkadaşlarının adını, iletişim bilgilerini alın.
  • Montaj ve nakil işlerinde bilginiz yoksa; ustalara güvenin.
  • Acil ihtiyaçlar için küçük bir çanta yapın ve yanınızda taşıyın.
  • Her odanın eşyasını sırayla, düzen içinde paketlemeye özen gösterin.
  • Koli ve poşetlere etiket yapmayı unutmayın.
  • Eşya toplamayı son güne bırakmayın.
  • Gerekli sigorta işlerini resmi şekilde, önceden tamamlayın.
  • Evcil hayvanınız varsa taşınma gününde birine emanet ederek gün sonunda alın.
  • Hızlı ve verimli bir taşınma için çocuklarınızı telaşın içinde bırakmamaya çalışın.
  • Olası aksilikler için her işi erkenden bitirmek için yola çıkın.
  • Çalıştığınız kurum ya da kuruluştan taşınma için birkaç gün izin alın.
  • Taşınma sonrasında yeni evinizde dinlenmek için kendinize mutlaka zaman ayırın.
Taşınma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler