İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog

En İyi Klima Markaları Hangileri? Kaliteli Klimaların Listesi

Yaz mevsimlerinde sunduğu ferahlıkla içimizi serinleten ve bizi bunaltıcı sıcaklara karşı son derece rahatlatan klimalar, kış mevsimlerinde de ısıtma aracı olarak kullanılır. Yaz mevsiminde kullanımları daha da yaygın olan bu teknoloji harikası ürünlerin farklı özellikler, ayrıcalıklar ve muhtelif kullanımlar sunan markaları bulunur.

Klima alışverişi yapılacağı zaman öncelikle bu markaların sahip olduğu özellikler araştırılır ve ihtiyaca göre aralarından bir seçim yapılır. Bu noktada kullanıcılar sıkça klima seçimi nasıl olmalı sorusunun cevabını araştırırlar.

Pek çok konuda işlerinizi kolaylaştıran Mr Usta ekibi olarak klima markaları konusunda da size bilgi vermek ve klima alışverişi yapmak istiyorsanız karar aşamasında destek olmak isteriz.

O halde içeriğimizin ilerleyen satırlarına göz atarak satın alabileceğiniz en iyi klima markaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


En İyi Klima Markaları Listesi

Piyasada pek çok klima markası bulunur ve satışa sunulur. Bu markaların her biri kullanıcılarına farklı bir yönden avantaj sunabilir. Mr Usta ekibi olarak hazırladığımız klima markaları içeriğimizde en çok tercih edilen ve memnun kalınan klima markaları mevcut. Bu içeriğin sonuna geldiğinizde hakkında bilgi sahibi olacağınız en iyi klima markaları listesi aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Mitsubishi
  • Daikin
  • Toshiba
  • Airfel
  • LG
  • Baymak
  • Arçelik
  • Bosch
  • Demirdöküm
  • Alarko Carrier

Şimdi bu klimalarla ilgili kısa bilgilerin yer aldığı bölümümüze geçebiliriz.


Mitsubishi

Klima denilince akla ilk gelen markalar arasında Japon klima markaları bulunur. Mitsubishi klimalar da Japon teknolojisi ve kalitesiyle üretilir. Mitsubishi marka klimalar arasında en çok tercih edilenler ise Mitsubishi Electric modelleridir.

Bu klimalar sessiz çalışmalarıyla dikkat çeker. Zira uzun saatler, hatta günler boyunca klima çalıştıranlar için sessiz çalışma özelliği çok büyük bir avantajdır. Bilhassa iş yerlerinde bu sessizlik daha fazla aranır. Küçük çocuğu olan evlerde de sessiz çalışan klimalar son derece kullanışlı olur.

Mitsubishi klimalar yaygın servis ağı ve kaliteli hizmeti sayesinde müşteri memnuniyeti yüksek olan klima markaları arasında yer alır. Bu da klima seçimi konusunda kullanıcılara ayrıcalık sunan bir özellik olarak öne çıkar.


Daikin

Mitsubishi gibi Daikin de bir Japon klima markasıdır. Japon klima markası olması bu klimaların en iyiler listesine girmesini açıklayan bir sebep olsa da Daikin klima modelleri kullanıcılarına çeşitli yönlerden avantaj sunar.

Öncelikle Daikin klimalar uzun ömürlü kullanımlarıyla dikkat çeker. Bu sayede uzun vadede ekonomik açıdan da bir avantaj elde etmiş olursunuz. Bu klimaların hem soğutma hem de ısıtma özellikleri oldukça gelişmiştir. Her iki özellik için de Daikin klimaları tercih edebilirsiniz.

Sessiz çalışma özelliğini Daikin klimalar da size sunar. Bununla birlikte bu klimalar büyük ve iklimlendirmesi zor alanlarda da oldukça başarılı performans gösterir.


Toshiba

Yine bir Japon teknoloji ürünü olan Toshiba klimalar, piyasada bulunan en iyi klimalar arasında yer alır. Ekonomik açıdan kullanıcılar en az yakan klima hangisi sorusunu sıkça araştırırlar ve Toshiba klimalar bu soruya verilecek cevaplardan birisidir. Isıtma ve soğutmanın görece daha zor olacağı yerlerde Toshiba klimalar yüksek performansları sayesinde rahatlıkla kullanılabilir.


Airfel

2011’de Daikin tarafından satın alınan Airfel, Daikin gibi kaliteli ve kullanıcı dostu özelliklere sahip bir klima markasıdır. Daikin için sayılan avantajların tamamı Airfel için de sayılabilir. Airfel klimalar da uzun ömürlü kullanımları ve yüksek performansları ile en çok tercih edilen klima markaları arasında yer alır. Düşük enerji tüketimi, sessiz çalışma avantajı ve güçlü üfleme yapmasıyla Airfel klimalar müşteri memnuniyeti yüksek olan klima markalarındandır.


LG

Türkiye’de en çok tercih edilen klima markalarından birisi de LG olarak bilinir. LG klimalar yüksek performansları kadar şık tasarımlarıyla da tercih sebebi olur. Teknolojik açıdan inovatif özellikler gösteren LG klimaların 4 yöne salınma ve jet soğutma fonksiyonuna sahip modelleri bulunur. Bu modeller sayesinde evinizi veya iş yerinizi istediğiniz serinliğe kısa sürede ulaştırabilir, bu serin havanın odanın her yerine hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayabilirsiniz. Bu özellikleri sayesinde LG klima modelleri soğutmada en iyi klima markaları arasında sayılabilir.


Baymak

Ev, iş yeri, yazlık gibi pek çok alanda kullanılan Baymak klimalar; fiyat ve performans açısından kullanıcı dostu markalar arasında sayılabilir. Görece biraz daha uygun fiyatlı klima arayışında olan kullanıcılar, Baymak klimaları gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Zira bu klimalar ısıtma ve soğutma konusunda kullanıcıların ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılar. Yerli üretim olmaları da Baymak’ı tercih etme sebepleri arasında sayılabilir.


Arçelik

Türkiye merkezli bir teknoloji ve beyaz eşya şirketi olan Arçelik markasına ait klimalar, ülkemizde yerli üretim olmaları sebebiyle de en çok tercih edilen klimalar arasında yer alır. Ekolojik Inverter klima modeli en çok tercih edilen Arçelik kliması olarak bilinir.

Sade ve şık görüntüsüyle pek çok ortamın dekorasyonuna da uyum sağlayabilen Arçelik Ekolojik Inverter modeli, fiyat açısından da kullanıcılar için avantajlıdır. Bütçe dostu olarak bilinen bu klima, performans açısından da müşteri memnuniyeti yüksek bir modeldir.


Bosch

Arçelik ile klima açısından benzer kalitede ürünlere sahip olan Bosch, uzun süre performans gösteren klimaları ile bilinir. Sade ve şık görünüme sahip olan Bosch klimalar, soğutma ve ısıtma konusunda en iyisini yapabilmek için tasarlanan klimalardır. En iyi ısıtan klima markaları arasında sayılabilecek Bosch klimalar, soğutma konusunda da en iyiler arasında yer alır. Dayanıklılık, sessiz çalışma konularında da Bosch güvenilir bir klima markası olarak kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilir.


Demirdöküm

Türkiye’nin ilk sanayi şirketlerinden biri olan Demirdöküm’e ait olan bu klimalar kullanıcılara ideal ısıtma ve soğutma çözümleri sunar. 2007’de Alman Vailant Group bünyesine katılan bu markanın klimalarının ozon tabakasını daha az etkileyen çevre dostu modelleri de bulunur. Bu da Demirdöküm klimaların en iyi klima markaları arasında sayılmasının bir sebebidir.


Alarko Carrier

Alarko Carrier dünyadaki ilk klima üreticilerinden biri olarak bilinir. Kullanıcılar tarafından dünya genelinde en çok tercih edilen klima markalarından biri olan Alarko Carrier, performans ve uzun kullanım ömrü açısından oldukça avantajlıdır. Ülkemizde yedek parça ve teknik servis noktasında bu markayla ilgili ulaşım sorunu yaşanabildiği için tercih edilme sıklığı görece biraz düşük olabilir.


Klima Markası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klima markalarını detaylı bir şekilde aktardıktan sonra, bu markalar arasından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden de söz edelim.

  • Klima markası seçerken öncelikle klimayı kullanacağınız alanın büyüklüğünü göz önünde bulundurabilirsiniz. Alanın boyutlarına ve özelliklerine göre klima markaları arasından ev tipi, salon tipi veya portatif klima türlerinden birini seçebilirsiniz. Salon tipi klimalar büyük alanlarda iklimlendirme çözümleri sağlamak için avantajlıdır.
  • Klimayı kullanım sıklığına da marka seçimi aşamasında dikkat edebilirsiniz. Çok sık kullanmayacaksanız görece daha ekonomik alternatifler sunan klima markalarına göz atabilirsiniz. Bu size ekonomik açıdan avantaj sağlar. Çok sık kullanacağınız bir klimayı ise daha az enerji tüketen ve daha sessiz çalışan marka ve modeller arasından seçebilirsiniz.
  • Bazı klima markalarının ortamın havasını temizleme özelliği olan klima modelleri bulunur. Sağlık açısından bu şekilde tasarlanan klimaları tercih etmeniz, siz ve sevdikleriniz için yararlı olur.
  • Ozon tabakasına daha az etki eden klima alternatifi sunan markalar da doğa için tercih ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bu sayede evinizin iklimlendirmesini yaparken doğaya olan olumsuz etkiyi de mümkün olan en az seviyeye indirme şansı elde edebilirsiniz.


Klimanın montaj, bakım, temizlik ve tamir ihtiyaçları için güvenilir usta klimacı bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Günlerce beklememek için hızlıca sipariş oluştur ve istediğin tarih ve zaman aralığında Usta Klimacı kapına gelsin.