İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog

Klima Neden Su Akıtır? 4 Muhtemel Sebep

Yaz mevsiminde kurtarıcımız olan ve deyim yerindeyse içimize su serpen klimalar, bilhassa yaz mevsiminin aşırı sıcak geçtiği şehirlerde oturanlar için olmazsa olmaz bir niteliğe sahip. Bununla birlikte klima sadece soğutma işleviyle kullanılmaz. Isıtma veya ortamın nem dengesini düzenleme amaçlarıyla da klima kullanılır. Ancak yine de klima en çok soğutma işlevi için tercih edilir diyebiliriz.

Kullanımı yaz mevsiminde en yüksek seviyeye ulaşan bu teknoloji harikası ürün, boyutuna ve kapasitesine göre çeşitli büyüklüklerdeki ortamlarda kullanılabilir. Her teknolojik araçta olduğu gibi zaman zaman klimalarda da bazı arızalar ve istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlardan birisi de klimanın su akıtması olarak karşımıza çıkar.

Klimanın su akıtması akıttığı yere ve duruma göre olumlu veya olumsuz bir durum olabilir. Bu sebeple öncelikle klimadan gelen su ile ilgili gerekli detayları bilmeniz gerekir. Mr Usta ekibi olarak biz hem sizi bu konuda bilgilendirmek hem de klimanızdaki su akıtma sorununu çözmek için hazırız!

Öncelikle klimanızdan gelen suyun derinliklerine inelim, eğer ortada gerçekten bir sorun varsa sonrasında da ustalıkla klima su akıtma sorununu yerinde çözelim! Ancak tüm bunlara geçmeden önce klimanın çalışma prensibinden kısaca bahsetmek su akıtma sebeplerini daha iyi anlamaya yardımcı olabilir.


Klima Nasıl Çalışır?

Evlerde kullanılan ve duvara monte edilen klimalar genel olarak bir iç ünite ve dış üniteden meydana gelir. Bununla birlikte bazı klimalarda birden fazla iç ünite de bulunabilir. Klimaların nasıl çalıştığını soğutma özelliği üzerinden anlatarak örneklendirelim.

Klimanın evlerde herkes tarafından görünen yüzü olan iç ünitesi, içeride oluşan sıcak havayı ve nemin fazlalık olan kısmını alır. Drenaj borusu yardımıyla dış üniteye gönderilen söz konusu sıcak hava dış ünitede bulunan kimyasal gaz ile soğutulur. Burada soğuk hale gelen hava iç üniteye gönderilir ve bu sefer iç ünitede bulunan bir fan ile klimanın bulunduğu ortama soğuk hava aktarılır.

Klimaların çalışması çok detaylı bir konu olsa da bu içeriğin asıl konusu olmadığı için en basit haliyle bu şekilde anlatılabilir.


Klimanın Su Akıtmasının Muhtemel Sebepleri

Klimanın nasıl çalıştığını basitçe anlattıktan sonra sırada su akıtma sebepleri var. Bu sebepleri incelerken öncelikle klimanızın hangi ünitesinin su akıttığına bakmak gerekir. Zira su akıtma durumu bazen gerekli olabilirken bazen de bir sorun teşkil edebilir. Şimdi her iki ünite için de su akıtma sebeplerini detaylı olarak inceleyelim:

Klimanın Dış Ünitesinin Su Akıtma Sebepleri

Eğer klimanızın dış ünitesi su akıtıyorsa bu normal bir durumdur. Burada ancak klima su akıtmıyor olması bir sorun meydana getirebilir. Klimanızın dış ünitesi su akıtmıyorsa Mr Usta’nın deneyimli ve usta klimacılarından kolaylıkla yardım alabilir, sorununuzun kısa sürede halledilmesini sağlayabilirsiniz.

Klimanızın dış ünitesinden su akıyorsa klima ile ilgili her şey yolunda demektir. Şimdi arkanıza yaslanıp bu suyun akma sebeplerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Klimanın dış ünitesine bağlı gider borusundan su akması klimanın olağan çalışma düzenine ait olan bir durumdur. Isıtma ve soğutma modlarında klima farklı ve geçerli sebeplerden dolayı su akıtır.

Isıtma Modu

Klima ortamın sıcaklık seviyesini yükseltmek için ısıtma modunda çalışıyorsa su akıtma durumu havanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Dışarının sıcaklığı eksili değerlere düştüğünde dış ünite donma ile karşı karşıya kalır. Klimalar bu durumda donmayı ortadan kaldırabilmek için çalışma şeklini değiştirir ve dış üniteye soğuk hava yerine sıcak hava gönderir. İşte bu sıcak havanın etkisiyle klimanın donması ve buzu çözülür, çözülen buz da dış üniteden su akmasına sebep olur.

Soğutma Modu

Klima soğutma işlevini yerine getirirken iç ünitenin bulunduğu ortamdaki sıcak havayı ve fazlalık olan nemi dış üniteye verir. Sıcak hava ve nem dış üniteye geldiği zaman, nem miktarına bağlı olarak yoğuşma meydana gelir. İşte soğutma modunda su akmasının sebebi budur! Yoğuşma sonucunda dış ünitede su akıntısı oluşur. Bunun için klimanın bir gider borusu bulunur.

Klima su akıtıyor olması yukarıda anlattığımız iki durum için de normaldir. Burada asıl sorun dış ünitenin su akıtmamasıdır. Bunun da farklı sebepleri olabilir. En çok rastlanılan sebep ise dış ünite montajı ile alakalıdır. Dış ünite montajı doğru yapılmadığında bu tarz bir sorunla karşılaşabilir. Bu sorunu yaşıyorsanız çözüme kavuşturmak veya doğru montaj desteği ile böyle bir sorunla hiç karşılaşmamak için Mr Usta’da görev alan usta klimacılardan destek alabilir, işi uzmanına bırakabilirsiniz!


Klimanın İç Ünitesinin Su Akıtma Sebepleri

Klimanın iç ünitesi su akıtıyorsa işte burada bir sorun var demektir! İç ünite, klimanın normal çalışma şartlarında su akıtmaması gereken bir parçadır. Eğer klimanızda böyle bir sorun yaşıyorsanız kesinlikle bir bilene danışmalısınız. Böyle sorunları çözmek ustalık ister, ustalar da Mr Usta sayesinde sizi hiç uğraştırmadan kapınıza kadar gelir ve klima su akıtması sorununu çözer!

Mr Usta olarak her ne kadar size gereken tüm desteği versek de bu sorunla ilgili kapsamlı bir bilgi sahibi olmanızı da isteriz. Sorunu meydana getiren sebepleri bildiğinizde atacağınız adımları hesaplamak her zaman daha kolay olur. O zaman başlayalım:

  • Klima gazının dengeli olması önemlidir. Eğer klima gazı olması gerektiğinden eksik veya fazla ise klimanız su akıtabilir.
  • Klimanın mümkün olan en iyi verim ile çalışabilmesi için klimanın iç ünitesinin montajının doğru ve dengeli yapılmış olması gerekir. İç ünitenin dengesinin bozulmuş olması veya montajının doğru yapılmaması su akıtma sebeplerinden biri olabilir.
  • İç ünitede bulunan filtrelerin kirlenmesi de klimanın su akıtmasına sebep olabilir.
  • Drenaj hortumunun tıkanması, delinmesi, çatlaması, aşağı doğru meyilli olmaması da klimadan su akmasına neden olabilir.
  • İç ünitenin plastik gövdesi patladığında da klimadan su sızabilir.
  • Klimanın fan sistemi iyi çalışmadığında su akma durumu meydana gelebilir.
  • Ortamda fazla nem olması ve bunun sonucunda yoğuşma olması da bu sebeplerden birisidir.
  • Aynı zamanda iç ünitenin buzlanması da bu duruma sebep olabilir.


Klima Su Akıtıyorsa Ne Yapılır?

Siz de klima su damlatıyor ne yapmalı diye düşünüyorsanız çare Mr Usta’da! Bu çatı altında çalışan deneyimli teknik ekip sorununuzu başarılı bir şekilde tespit edip çözüm aşamasına geçer. Ne kadar sürede çözüme ulaşılacağı sorunun büyüklüğüne göre değişiklik gösterse de Mr Usta ekibi mümkün olan en kısa sürede sorunu çözer ve klimanızı normal çalışma düzenine geri döndürür.

Bunun için tek yapmanız gereken Mr Usta internet sitesine veya mobil uygulamasına girip ilgili bölümden rezervasyonunuzu yaparak istediğiniz gün ve saatte ustanın gelmesini beklemek! En büyük avantajlardan birisi ise sabit fiyat avantajı sayesinde kafanızdaki soru işaretlerini sıfıra indirebilmek!


Klima Su Akıtma Sorununun Çözülmesi İçin Ne Kadar Ücret Gerekir?

Klima su akıtması sorunu ile karşı karşıya kalınca kullanıcıların aklına düşen sorulardan birisi de sorunun çözülmesi için ne kadar ücrete ihtiyaç olduğudur. Ücret sorunun büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte ihtiyacınız olan hizmeti en iyi şekilde sunarak size mümkün olan en uygun fiyatlarla yardımcı olmak da Mr Usta’nın müşteri odaklı hizmet politikasının bir parçasıdır.


Klimanın montaj, bakım, temizlik ve tamir ihtiyaçları için güvenilir Klimacı Usta bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Günlerce beklememek için hızlıca sipariş oluştur ve istediğin tarih ve zaman aralığında Usta Klimacı kapına gelsin.