İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog

Mr Usta’nın ustaları, hem kaliteli hizmet, hem de keyifli hediyeler veriyor.

Malum, ülkemizde adettir, ilk ziyarete eli boş gidilmez

Biz de ilk ziyaretimize özel hediyeler hazırladık.

İlk Mr Usta siparişinizde %25 indiriminizi kullandınız. Hizmetinizi aldınız. Artık biraz keyif yapma vakti gelmedi mi? O zaman, Tchibo’dan tazecik Türk kahvesi, kahvenizi yudumlayacağınız fincanlar ve kulağınızı şenlendirecek müzikler sizi bekliyor.

Zaten bizce ister taşınma, ister tamirat tadilat, ister çamaşır yıkama olsun, her yapılacak iş bir “keyif kahvesini” hak eder.

Yani; yorulması Mr Usta’ dan, keyfini sürmesi sizden!

Neden kahve derseniz…

Çünkü kahve de kahve kültürü de aynı “eli boş gitmemek” gibi bu toprakların en köklü, en kadim geleneklerinden…

Düşünsenize, “aman aç karnına kahve içmeyeyim, önce bir altlık yiyeyim” mantığıyla türeyen “kahv’altı” diye bir kelime var dilimizde! Kahveli türküler var, atasözleri var… Niye mesela “Bir tavşan kanı çayın kırk yıl hatırı var” dememişler de kahveyi tercih etmişler? Niye çay falı değil, kahve falına bakılır? Evlilik öncesi ailelerin tanıştığı, karşılıklı rızaların alındığı töreninin bile kahve’li bir ritüeli var. Tuzlu, acılı kahve içmeyen damat, damat mı sayılır?

Neden Tchibo derseniz…

Tchibo ismi kahve ile özdeşleşmiş bir marka. Hatta kahvenin ustası desek abartı olmaz. Eee, Mr Usta’nın hediyesi de o işin ustasından olmalı dedik ve Tchibo ile güçleri birleştirdik.

Tchibo’nun, Hamburg’dan Almanya içine posta ile kahve göndermekle başlayan hikayesi, bugün  dünya çapında 1.000'den fazla mağazası ve genişleyen ürün ve hizmet yelpazesiyle devam ediyor. Tchibo, mağazalarında Türk kahvesi, espresso, filtre kahve, kahve kapsülleri, granül kahve gibi birçok farklı seçenek bulunuyor. Kahveyi, çekirdek olarak mağazadan ya da online alabileceğiniz gibi, istediğiniz incelikte çektirtebiliyor ya da hemen oracıkta içebiliyorsunuz. Filtre, değirmen, french press, fincan ve her türlü kahve makinasını da satın alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra müşterilerine, ev, dekorasyon, moda ve spor kategorilerinde her hafta yeni bir koleksiyonla ulaşıyor.

Güzeller içinden bir seni seçtim…

İşte biz Tchibo’nun birçok kahve seçeneklerinin içinden, gönlümüzün sultanı “Türk kahvesini” seçtik.

Türk kahvesi hem kavrulma hem öğütülme hem de pişirilme şekliyle tamamen farklılaşıyor.

Şöyle okkalı bir kahve için, çekirdekler, ikinci çatlama olana dek kavruluyor ve filtre, espresso, americano gibi tüm rakiplerinden daha ince adeta pudra kıvamında çekiliyor.

Çoğu kahve, bir filtreleyici yardımıyla tortusundan ayrılırken, Türk kahvesi, geleneksel olarak cezve adı verilen kapta tercihen közde usul usul tortusuyla birlikte pişiyor. Daha pratik yöntemleri tercih edenler için Türk kahvesi makineleri de var elbette. Türk kahvesi üzerinde köpüğüyle servis ediliyor ancak köpüğün aslında makbul olmadığını savunan bir kesim de var. Şeker tercihine göre Türk kahvesi sade, orta, şekerli ve bol şekerli gibi alt dallara ayrılıyor.

Türk kahvesinin birkaç defa demlenmesiyle elde edilen mırra, menengiç bitkisinden yapılan menengiç kahvesi, havanda dövülerek öğütülen kahveden yapılan dibek kahvesi gibi farklı çeşitleri de var. Ayrıca, yöreden yöreye de farklı aromalarla ya da sunuş şekilleriyle kahve keyfi katmerlendirilebiliyor. Örneğin damla sakızlı sunuluyor, üstüne kaymak eklenerek Tatar kahvesi adını alıyor, ince belli bardağa girip süvari kahvesi oluyor, öğütülmüş bademle süslenerek cilveli kahveye dönüşüveriyor.

Türk kahvesinin belki de en keyifli ritüeli içtikten sonraki fal faslı.

Son yudumunuzu aldıktan sonra hafifçe çalkalayıp, fincanın üstüne tabağı kapar ve bir taraftan dilek tutarken bir taraftan da hızlıca içeri doğru çeviriverirsiniz. Sonra da gelsin üç vakte kadar iyi haberler, sevinç gözyaşları, kervan kervan kısmetler… 

Bir dakika bir dakika, bu sefer falınızda işinin ehli bir usta var. Elinde hediyesi, turuncu tulumuyla size doğru geliyor!

Aşağıdaki düğmeye basarak hemen sipariş verebilirsin!

Sipariş Ver