İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
4,50/5

UYDU VE ANTEN KURULUM VE TAMİRİ

Dilediğin kanalı en iyi kalitede izlemek bir probleme dönüşmesin. Mr Usta; çanak anten kurulumundan, kanal ayarları ve kablolamaya kadar tüm çözümleri ile yanında! Tek tuşlama ile bize ulaş ve Usta'mız belirttiğin tarih ve saatte ziyaret sağlasın.
174,90 TL 'den başlayan fiyatlar
Televizyon keyfiniz yarım kalmasın, Mr Usta ile kesintisiz ve kaliteli kanallara kolayca ulaş!

Yeni uydu kurulumundan, sinyal veya kanal arızalarına kadar tüm hizmetlerimize kolayca ulaşabilirsin. Çanak anten kurulumu, kablolama, oda değişikliği veya çoğaltıcı gibi ihtiyaçlarda teknik ekibimiz senin için hazır.

Nasıl Çalışır?
Image 1
Fiyatı gör!
Image 2
Rezervasyon yap!
Image 3
Gerisini Mr Usta’ya bırak!
Uydu ve Anten Tamiri Hizmetleri
Image 1
Uydu ve Anten Montaj
Uydu ve Anten Montaj

Mevcutta bulunan antenin veya yeni anten temini ile tam Uydu Tv sistemleri kurulumunu Mr Usta ile kolayca çözebilirsin. Tek yapman gereken mobil uygulamamız veya internet sitemizden talebini bize iletmek!

Image 2
Yayın ve Kanal Sorunları
Yayın ve Kanal Sorunları

Sinyal veya bağlantı sorunları, kanal tanımlamaları veya yeniden kuruluma ihtiyacın olduğunda Mr Usta yanında.

Image 1
Kablolama İhtiyaçları
Kablolama İhtiyaçları

Ev içi kablolama, arızalı kablo veya donanım problemlerinde tam destek Mr Usta'da! Teknik ekibimiz adresine ulaştığında talebini detaylıca paylaş ve rahatına bak.

Uydu - Anten Kurulum ve Tamir

Uydu sistemleri televizyon yayınları başta olmak üzere iletişim amaçlı, askeri amaçlı, bilimsel amaçlı, meteoroloji, fotoğraf, izleme ve görüntüleme gibi daha birçok alanda kullanılır. 

Bu kadar yaygın bir sistemin de kendi içinde karmaşık ve girift bir yapısı vardır. Özellikle televizyon yayınları için kullanılan uydu alıcıları ve antenler profesyonel kişiler tarafından kurulmalı, onarılmalı ve tamir edilmelidir. 

Uydu-Anten Nedir?

Uydu alıcısı ve anteni, televizyonun sesli ve görüntülü bir şekilde yayın yapmasına olanak sağlayan cihazlardır. 

Uydu yayınlarının izlenebilmesi için anten veya uydu alıcı cihazlar kullanılır. Uydu, sinyalleri toplayarak bir ayna gibi yansır ve belirli bir kapsama alanına bu sinyalleri tekrar gönderir. Antenler ise uydunun gönderdiği bu sinyalleri alır ve bunları görüntüye çevirerek televizyon yayınlarının yapılmasını mümkün kılar.

Uydu-Anten Kurulumu

Yayınların sorunsuz izlenebilmesi için antenin uyduya odaklanmış bir şekilde kurulması gerekir. Bu nedenle anten kurulumu donanımlı ve profesyonel kişilerce yapılmalıdır.

Uydu ve anten kurulumu yapmadan önce şu noktalara dikkat edilmelidir:

Anten Çanağı Çapı ve Yüzeyi

Uydunun çekiş gücünü kullanılan anten belirler. Bu nedenle anten seçimi yaparken anten çanağı çapına ve anten yüzeyine dikkat edilmelidir.

Çekiş gücünü etkilemesi açısından anten çanağı çapının doğru seçilmesi çok önemlidir. Türkiye’de genellikle 90-120 cm çapındaki çanak antenler tercih edilmekle birlikte bulunduğunuz bölgenin aşırı yağış alması durumunda bölgenizde kullanılan anten çapından daha büyük bir anten çapı tercih edilmelidir.

Anten çapı kadar çanak anten yüzeyi de önemlidir. Çanak yüzeyinin pürüzsüz, darbesiz ve paslanmamış olması gerekir. Aksi halde bu tür durumlar çeşitli arızalara ve antenin çekiş gücünün zayıflaması gibi problemlere neden olabilir.

Zemin 

Çanak antenin konumlandığı zemin sağlam bir kurulum açısından büyük önem taşır. Uydu sinyallerini sağlıklı bir şekilde alabilmek için önünde engel bulunmayan sert ve sağlam zemin seçimi yapılmalıdır. Özellikle açık ve yüksek alana konumlanmış çanak antenlerde pürüzsüz ve sağlam bir zemin ve çanak antenin sağlam bir şekilde konumlanması gerekir. Aksi halde rüzgarın da etkisiyle çanak anten hasar görebilir kırılma ve bozulma gibi problemler yaşanabilir.

Kablolar

Kablolar uydu alıcısı ve anten arasındaki ana bağlantıyı sağlar bu yüzden kablonun boyu, tipi ve yapısı çok önemlidir.

Anten düzeneği ile uydu alıcısı arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun mümkün olduğunca kısa ve kaliteli olması gerekir. Anten kablo uzunluğu arttıkça uydu alıcısına ulaşacak sinyal gücü zayıflayacaktır bu nedenle anten ve alıcı arasındaki kablolamanın 20-30 metreden uzun olmamasına dikkat edilmelidir. Çok uzun kablo kullanılması durumunda hat güçlendirici kullanarak sinyal seviyesi yükseltilebilir.

Kablo uzunluğu kadar kabloların kalitesine de dikkat edilmelidir. Seçeceğiniz kablo sağlam kalitede ve dayanıklı maddelerle kaplanmış olmalıdır. Eski kablolar yerine yeni ve deforme olmamış olanlar tercih edilmelidir. Kalitesiz, ekli veya deforme olmuş kablolarda sinyalin zayıflaması gibi sorunlar yaşatabilir.

Kurulum Parçaları

Uydu yayınlarının izlenebilmesi için uydu alış anteni, LNB ve uydu alıcı cihazlar gereklidir. Bu cihazların sağlam yapıda ve kullanılabilir durumda olması gerekir. Cihazları kullanmak profesyonellik ve dikkat gerektirdiği için mutlaka işin uzmanından yardım alınmalıdır.

Uydu-Anten Kurulumu Nasıl Yapılır?

Uydu-anten kurulumu sağlam ekipmanlarla ve profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Kurulum sırasında uydu anteninin konumu, kabloların uzunluğu ve çeşitli parçalar göz önünde bulundurulmalıdır.

Uydu-anten kurulumu genellikle şu aşamalarda gerçekleştirilir: 

  • Öncelikle uydu anteni pürüzsüz bir zemin üzerine sağlam bir şekilde yerleştirilir ve monte edilir.
  • Bulunulan coğrafi konuma göre uydu anteni kurulumu için anteni doğru yöne doğru hareket ettirmek gereklidir. Hassas anten ayarı yapılması için alış antenini sağ sol ve  yukarı aşağı doğrultularda hareket ettirmek gerekir.
  • Daha sonraki aşamada LNB ayarı yapılarak sinyal yakalayıcı gibi profesyonel cihazlarla yapılmalıdır. Tabii sinyalin olması çanağın tam olarak ayarlandığının kesin kanıtı değildir, sinyal seviyesi en yüksek düzeye ulaşacak şekilde ince ayar yapılmalıdır. 
  • Uydu anteni kablosu uydu alıcısının LNB girişine takılır. Eğer uydu alıcısı televizyona entegre ise televizyonun LNB girişine takılır ve uydu alıcısı scart, hdmı, component, rgb kablolarından herhangi biri seçilerek televizyona bağlanır.
  • Uydu anteni ve uydu alıcısının kurulumundan sonra anal ayarlamalarına geçilmelidir. Kanal ayarlamaları uydu alıcısının ana menüsünde yer alan kurulum menüsünü kullanarak, otomatik ya da manuel şekilde kanalların frekans parametreleri bulunarak gerçekleştirilir. 
  • Uydu alıcısı marka ve modeline göre arama kanal tarama menüsünden uydu tarama kısmı seçilir.
  • Tarama modu olarak tüm kanalları seçtikten sonra tarama başlatılır taramanın ardından kanal listesi otomatik otomatik güncellenir ve istenilen kanallar seçilerek uydu alıcısını eklenir. Bu şekilde yapılacak taramanın kurulum sırasında uydu alıcısının hafızasına yüklenen frekans listesine göre şekilleneceği unutulmamalıdır. Eski uydu alıcılarının hafızasında yer alan frekans listeleri güncel olmayabilir böyle durumlarda bu listeler güncellenip daha sonra seçim yapılmalıdır.
  • Manuel kanal ekleme de ise uydu alıcısının marka model ve türüne bağlı olarak kanal ekleme bölümünden kanal aratılarak yapılır. Otomatik kanal arama ya da manuel arama başlıklı menü seçilir. Eklemek istenilen yayının frekans sembol bilgisi girildiğinde seçilen kanal onay verilmesinin ardından uygun uydu alıcısına eklenir ve işlem tamamlanır.

Uydu-anten kurulumu için yapılan tüm bu işlemler büyük bir dikkat ve yetkinlik gerektirir. Bu yüzden alanında uzman kişilerden ve yetkili servislerden kurulum ile ilgili tüm aşamalarda destek alınması gereklidir.

Uydu ve Anten Tamiri Nasıl Yapılır?

Uydu ve anten arızalarında genellikle sinyalin alınmaması ve televizyon kanal ayarlarının yapılamaması gibi çeşitli problemlerle karşılaşılır. Bu tarz problemleri bir profesyonelden yardım almadan çözmek ciddi kazalara ve maddi kayıplara neden olabilir. 

Özellikle çanak anten tamirlerinde saçağın sağa sola oynatılması, vidaların bilinçsizce sökülmesi ve benzeri müdahaleler antenin kırılması çanağın yamulması gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu tarz müdahaleler bir usta çağırmaktan daha fazla masrafa yol açabilir. 

Uydu alıcısı ise kendi içerisinde çeşitli parçalar bulunduran hassas bir cihazdır.

Uydu alıcısının üzerinin örtülmesi, üzerine süs ve benzeri amaçlarla eşya konulması uydu alıcısının içerisinde bulunan parçaların hava ile temasını engelleyerek aşırı ısınmalara yol açar ve alıcıya zarar verebilir. Alıcı kablolarının zarar görmesi, içerisine su kaçması sebebiyle iç parçalarının küflenmesi ve bağlantı kopukluğu gibi daha birçok nedenden kaynaklı arızalar meydana gelebilir. 

Bunun için ilk önce arızanın sebebinin tespit edilmesi gerekir.

Hem çanak antenler ve hem de uydu alıcıları yapısı ve mekaniği itibariyle çok hassas parçalardır. Tamiri ve onarımı büyük bir dikkatle ve özenle yapılmalıdır. Alıcı ve antene yapılacak profesyonel dışı müdahaleler istenmeyen daha büyük problemlere neden olabilir. Bunun için mutlaka bir profesyonelden destek alınmalıdır.

Bu konuda profesyonelleşmiş ve özel eğitim almış kişilerden destek almak eskiye oranla artık çok daha ulaşılabilir durumdadır. Hatta bu konuda size birçok usta seçeneği sunan çeşitli siteler ve uygulamalar mevcuttur.

Bu uygulamalar içinde en bilinen ve çok tercih edilenlerden biri de Mr Usta’dır. Dilediğiniz günde ve saatte randevu alabilir güvenilir ve uzman ustalardan hizmet alabilirsiniz. 

En Yakın Uydu-Anten Yetkili Servisi

Uydu-anten montajı ve tamiri için kendinize en yakın yetkili servisi bulmanın artık birçok pratik yolu var. İnternet üzerinden ve çeşitli uygulamalar aracılığıyla konumunuza en yakın yetkili servise ulaşabilir, hızlı ve kolay bir şekilde randevu alabilirsiniz. Dilerseniz Mr Usta üzerinden de alanında uzman ustalardan uydu- anten montaj ve tamiri konusunda yardım alabilirsiniz.