İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog


Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? Evde 3 Doğal Yöntem!

Bir evin en çok kullanılan eşyaları arasında yer alan ve çamaşırlarımızı temizleme işlevi gören çamaşır makinelerinin de bazen temizlenmesi gerekir. Zira tozlu kıyafetlerden makineye geçen kalıntılar, kireçli sulardan kaynaklanan kireç birikmeleri gibi olumsuz durumlar zamanla çamaşır makinesine zarar vermeye başlayabilir. Bu da bir süre sonra çamaşırlarınızın makineden tam temizlenmemiş bir şekilde çıkmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda çamaşır makinesi temizliği yapılması faydalı olur.

Çamaşır makinesi temizliğini kapsamlı bir araştırma sonrasında yapmanız makineye zarar vermemek adına son derece önemlidir. Ciddi bir bütçe ayrılarak satın alınan bu makinelerin bozulması maddi açıdan olumsuz etkilere yol açar. Bu sebeple güvenilir ve etkili yöntemlerle temizleme işlemini uygulamalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de çamaşır makinesini temizlerken fişini çıkartmış olmanızdır.

Mr Usta ekibi olarak bu konuda da işlerinizi kolaylaştırmak ve size yardımcı olmak isteriz. Çamaşır makinenizi temizleyebilmeniz için basit birkaç yöntem önerisi bu içeriğimizde mevcut. Ancak en kesin ve güvenilir sonuçları alabilmek için bu yöntemleri uygulamadan önce çamaşır makinenizle ilgili yetkili servisle görüşmenizi ve çamaşır makinesi temizleme adımlarını bu görüşmeden hareketle uygulamanızı öneririz. Zira her makinenin temizlik konusunda kendine özgü özellikleri ve yöntemleri olabilir.

Evdeki Malzemelerle Çamaşır Makinesi Temizliği

Doğal Yollarla Çamaşır Makinesi Temizliği

Çamaşır makineleri kirlenen çamaşırların temizlenmesi için kullanılır ve çamaşır temizleme işlevini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için bu makineler de zaman zaman bakıma ihtiyaç duyar. Dolayısıyla çamaşır makinesi temizliği, kirlenen çamaşırlarınızın makineden daha temiz çıkması için gereklidir.

Bunun yanı sıra makinenin çalışma düzeninin bozulmaması için de söz konusu temizlik işlemlerini uygulamak gerekir. Bu aşamada doğal malzemeler de tercih edilebilir. Zira doğal malzemeler her an ulaşılabilir olmaları açısından temizlik işlemlerinizi kolaylaştırır.

Çamaşır makinelerini temizlemek için kullanabileceğiniz malzemeler ve uygulayabileceğiniz yöntemler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Çamaşır Makinesi Temizleme Yolları

Beyaz Sirke

Çamaşır makinesini temizlemek için kullanabileceğiniz en doğal yöntemlerden birisi de sirkedir. Sirke genel olarak temizlikte en çok kullanılan doğal malzemeler arasında yer alır ve çamaşır makinesi temizliğinde de kurtarıcı bir seçenek olur. Zira genellikle her evde bulunan sirke, ulaşılabilir olması ve bütçeyi çok fazla zorlamaması sayesinde de avantajlı olur.

Beyaz sirke ile çamaşır makinesini temizlemek için makinenin yumuşatıcı gözüne bir miktar sirke koymanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli olur. Bu sayede makinedeki kötü kokular, kirlenmeler ve küf gibi istenmeyen durumlar engellenebilir.

Uygulaması ve ulaşılması son derece kolay olan beyaz sirke, çamaşır makinesi temizliği evde nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en güzel ve en basit cevaplardan birisidir.

Beyaz Sirke ile Çamaşır Makinesi Temizlemek

Elma Sirkesi ve Su

Sirke çeşitli türleriyle karşımıza çıkan bir üründür. Bir evde en çok kullanılan malzemeler arasında yer alan elma sirkesi ile temizlik yapabilmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle bir kaba ihtiyacınız olur. Bu kap içinde bir miktar su ile elma sirkesini karıştırmanız gerekir.
  • Karışımı hazırladıktan sonra çamaşır makinesinin iç kısmına bu karışımı dökerek makineyi kısa bir programda çalıştırmak makinenin kirlerden ve tozlardan arınmasını sağlar.
  • Dilerseniz karışımı hazırladıktan sonra elma sirkesi ve su karışımı ile makinenin içini silerek de temizlik işlemini uygulayabilirsiniz.
Elma Sirkesi ile Çamaşır Makinesi Temizlemek

Karbonat ve Sirke

Karbonatın da temizlikte kullanımı en az sirke kadar yaygın. Eşyalarınıza zarar vermeden temizlik işlemini gerçekleştiren bu ürün ile çamaşır makinesi temizliğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik bir diğer popüler temizlik malzemesi sirke ile birleşince bu ikili temizlik konusunda büyük başarılara imza atabilir. Şimdi uygulama aşamasına geçelim:

  • Öncelikle bir bardak içine çok fazla olmayacak şekilde karbonat dökün. Bardağın boş kalan kısmını da sirke ile doldurun.
  • Bu noktada çamaşır makinesi temizliği elma sirkesi veya bir başka sirke ile de yapılabilir. Örneğin elma sirkesi yerine beyaz sirke de tercih edebilirsiniz.
  • Bardağın içine koyduğunuz sirke ile karbonatı birbirine karıştırın.
  • Sonrasında ise bu karışımı makinenin içine veya deterjan gözüne koyabilirsiniz.
  • Makineyi çok uzun olmayan ama sıcak bir programda çalıştırdıktan sonra makinenin temizlenmesini bekleyebilirsiniz. Çok uzun programlar makineyi yorabilir, bu yüzden kısa ama sıcak bir program bu temizlik işlemi için yeterlidir.
Karbonat ile Çamaşır Makinesi Temizleme

Kimyasal Malzemelerle Çamaşır Makinesi Temizliği

KÇamaşır makinesini temizlemek için doğal yöntemlere alternatif olarak çeşitli markaların çamaşır makinesini temizlemek için ürettikleri temizleyiciler kullanılabilir. Çamaşır makinesi temizlik ürünleri olarak araştırdığınızda pek çok seçenekle karşılaşabilirsiniz.

Bütçenize ve makinenize uygun olan bir temizleyiciyi tercih ederek temizleme işlemini yapabilirsiniz. Burada yine teknik servise danışmanız ve makinenize uygun bir temizleme ürünü tercih etmeniz en önemli konudur.

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır sorusunun cevabı ise her ürüne göre değişiklik gösterebilir. Bu noktada temizleyicinin arkasında yer alan talimatlara uymalı ve temizlik için gereken adımları bu talimatlara göre yapmalısınız.

Çamaşır Makinesi Temizleme Ürünleri

Çamaşır Makinesi Dış Temizliği

Klasik ev tipi bir çamaşır makinesinde bu makineleri kullanan herkesin aşina olduğu çeşitli bölümler bulunur. Yukarıda bu makinelerin içini nasıl temizleyebileceğinizle ilgili bilgiler mevcut. Bu bölümde ise makinenin dış temizliği ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğimizin genel konusu makinenizin ilk bakışta görünmeyen yüzünü temizlemekle alakalı olsa da dış temizlik de son derece önemli! Zira makinenin üzerinde toz birikmesi ve su lekelerinin olması ilk zamanlarda gözünüze çok batmasa da temizlenmedikçe bu sorunlar artar ve daha kötü bir görüntü ortaya çıkar. Bunun için makinenin iç temizliği kadar dış temizliğine de dikkat etmeli ve düzenli olarak dışını da temizlemelisiniz.

Makinenin dışını temizleme yönteminiz de son derece önemlidir. Çamaşır makinesi nasıl temizlenir sorusuna verilecek cevaplardan birisi de söz konusu dış temizlikle ilgilidir. Peki, çamaşır makinesinin dışı nasıl temizlenir?

  • Dış temizlik aşamasında ilk olarak aşırı kimyasal içeren ürünler kullanmamaya özen göstermelisiniz. Yüksek dozda kimyasal içeren ürünler bu makineye zarar verebilir.
  • Ilık bir su, biraz bulaşık deterjanı, makineyi çizmeyeceğinden emin olduğunuz bir temizlik bezi çamaşır makinesi dış temizliği için yeterli olur. Bu aşamada bulaşık makinesi yerine yüzey temizleyici de kullanabilirsiniz.
  • Malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra temizlik bezi yardımıyla makinenin dışını hassas bir şekilde silerek temizleyebilirsiniz.
  • Bu işlemden sonra hafif nemli bir başka temizlik beziyle makineyi bir daha silip sonra kuru bir temizlik beziyle kurulama işlemini yapabilirsiniz.
  • Böylelikle çamaşır makinesinin dış yüzeyinin ilk günkü kadar pırıl pırıl olmasını sağlayabilirsiniz.
Çamaşır Makinesinin Dış Temizliği

Çamaşır Makinesi Kokusundan Kurtulma Yolları

Çamaşır makinesinde bazen istenmeyen kokular oluşabilir. Bu koku da doğal olarak çamaşırlarınıza geçeceği için kokuyu önlemenin yollarını öğrenmek gerekir. Bunun için en etkili çözüm her yıkama sonrasında makinenin kapağını açık bırakarak içinin havalanmasını sağlamak olur. Bu sayede çamaşır makinesi kokusu hiç oluşmadan bu sorunun önüne geçmiş olursunuz.

Kapağını açık bırakma yöntemi çamaşır makinesinin kötü kokularından kurtulmanız konusunda yeterli olmazsa limon ile temizleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Bunun için bir limonu ikiye kesip limon parçaları ile makinenin kazanını, kapağını, lastiğini ve deterjan bölmelerini silebilirsiniz. Silme işlemi bittikten sonra limon parçalarının kalan suyunu deterjan bölmesine sıkıp makineyi kısa bir programda çalıştırabilirsiniz. Böylelikle makinede kalabilecek limon artıklarını da temizlemiş olursunuz.

Makineyi yukarıda anlattığımız yöntemlerle düzenli bir şekilde temizlemek de yine kokunun hiç oluşmamasını sağlamak için uygulanabilecek en etkili yollardan birisidir.

Çamaşır Makinesi Kokusunu Engelleme

Çamaşır Makinesi Temizliği Neden Gereklidir?

Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizlemek her şeyden önce sağlığınız için gereklidir. Zira kirlenen bir makinede yıkanan çamaşırlar da bu kirden etkilenir ve bu durum da bize olumsuz bir etki olarak geri dönebilir. Çamaşır makinesi temiz yıkamıyor sorununun çözümlerinden birisi de makinenin düzenli olarak temizlenmesidir.

Çamaşır makinesini temizlemeyi gerekli kılan nedenlerden birisi de makinede oluşabilecek kötü kokulardır. Öyle ki kötü kokan bir makinede yıkanan çamaşırların kokusu da kötü olur. Düzenli olarak temizlenen bir makinede ise istenmeyen kokular oluşmaz.

Söz konusu temizlik işlemleri çamaşır makinesinin ömrünü uzatmak için de gereklidir. Doğru yöntemlerle düzenli olarak temizlenen bir makine ilk günkü performansıyla çalışmaya devam eder.

Çamaşır Makinesinin Temiz Yıkaması için Gerekli Yollar

Çamaşır Makinesi Hangi Sıklıkta Temizlenmelidir?

Çamaşır makinesini ne zaman ve ne sıklıkla temizleyeceğiniz sizin bu makineyi ne kadar kullandığınıza bağlı olarak değişebilir. Evde yalnız yaşıyorsanız ve sadece kendi çamaşırlarınızı yıkamak için makineyi kullanıyorsanız temizleme işlemini daha geniş bir zaman dilimine yayabilirsiniz.

Ancak kalabalık bir aileyseniz makine temizliğini daha sık yapmanız sizin için faydalı olur. Bununla birlikte genel olarak ayda bir kere çamaşır makinesi temizliği yapılması önerilir.

Çamaşır Makinesi Temizleme Zamanları

Ev temizliğinde beklediğin hizmet parmaklarının ucunda, Mr Usta en iyi Usta Temizlik hizmeti ile yanında!