İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog

Cep Telefonlarının ömrünü uzatacak tüyolar bizden, tamiratını kolaylaştıran hizmetler Mr Usta’dan

Son yıllarda vites artıran dijitalleşme rüzgarı, akıllı telefonların hayatımızdaki yerini iyice sağlamlaştırdı. Elimizden bırakmadığımız telefonlarla, artık 7’den 70’e hepimiz “Evladım, cep telefonunla birbirinize yapıştınız, adeta o da senin bir uzvun oldu,” diye kızdığımız ergenlere döndük. Güncel bir araştırma[1] Türkiye’de akıllı telefon kullananların oranının yüzde 97’yi aştığını gösteriyor ki bu birçok ülkeyi de geride bırakan bir oran.

Bir diğer araştırmaya göre[2] ise ortalama her 13 dakikada bir telefona bakıyoruz. Düşünsenize bu, telefonumuzla yatıyoruz, telefonumuzla kalkıyoruz, telefonumuzla yemek yiyor, telefonumuzla tuvalete gidiyoruz anlamına geliyor. Yani cep telefonumuz bizim kıymetlimiz…. Aynı araştırma yarıdan fazla akıllı telefon sahibinin 1 yıl içinde telefonunu yenilemeyi düşündüğünü gösteriyor.

Bir dakika…. YENİLEMEK?

Emin miyiz? Araştırma 2018 yılından. Şimdi tek düşündüğümüz; “elimizdeki akıllı telefonu en uzun süre nasıl kullanırız” sorusu.

O zaman 8 madde ile cep telefonumuzun ömrünü nasıl uzatırızı toparlayalım!

  • Tank gibi bir kılıfla, darbelere karşı korumaya alın.
  • En kalitelisinden koruyucu ekran camını aman ihmal etmeyin.
  • Düzenli olarak kullanılmayan uygulamaları, gereksiz fotoğrafları silerek depolama kapasitesini etkin kullanın.
  • Bir başka şey yaparken telefonunuzla uğraşmayın, bu kazalara davetiye çıkarmak demektir. Sıvı dökülebilir, elinizden düşebilir, parçaları dağılabilir. “Tuvalete girerken ya da pantolonunuzu çamaşır makinesine atmadan cebinizden çıkarın” dememize gerek yoktur, herhalde.
  • Akıllı telefonlar çok soğuğu da çok sıcağı da sevmez. Fırın, ocak gibi cihazların yanına, yakınına ya da doğrudan güneş ışığına koymayın, karlı ve soğuk havalarda sıcacık cebinizden çıkarmayın.
  • Virüsler sadece insanların korkulu rüyası değil, cihazların da belalısı. Yüklediğiniz dosyaların, tıkladığınız bağlantıların güvenilir olduğuna dikkat edin.
  • Bataryanın ömrünü uzatmak için ise; arka planda açık uygulamaları kapatın. GPS’i, bluetooth’u, wi-fi bağlantısını kullanacağınız zaman açın.  Kaliteli ve tercihen orijinal şarj aletleri kullanın, sık sık da yüzde 100 doluncaya kadar da şarj etmeyin. Ekran ışığının son seviye açık olması da pilin çabuk bitmesine sebep olur.
  • Mr Ustanın cep telefonu bakımıyla tanışın. Bu hizmeti aldığınızda telefonunuzun içine dolan kir, toz vb her türlü gözle görülmeyen partiküllerden arındırmış olacaksınız.

Tüm bunlara rağmen , aksilik bu ya sakınan göze çöp battı ve telefonunuzun başına bir şey geldi.

Merak etmeyin hastayı henüz kaybetmiş sayılmayız…Çözüm önerilerimizi okumadan hemen enseyi karartmayın.

Çünkü biz “Bitti” demeden BİT-MEZ!

  • Sıvı kaçtı
  • Ekran camı kırıldı
  • Kendini kapadı
  • Ekranı karardı
  • Şarj olmuyor

Tüm bu arızalar ve daha fazlası için çözüm Mr Usta’da

Alanında uzman usta tamircileri ile Mr Usta, hızlı cep telefonu ekran onarımı, pil değişimi ve birçok  tamir hizmeti sunuyor. Faydalanmak için, Mr Usta’nın internet sitesinde ya da uygulamasında cep telefonu tamir hizmetini seçerek, arıza bilgilerini girmeniz ve size sunulan bütçeyi onaylayarak  rezervasyon oluşturmanız gerekiyor. Bunun üzerine Mr Usta size bir telefon tamircisi atayacak ve bildirimle bilgi verecek.

“O usta buraya gelecek”

Overlokçu kapımıza geliyorsa, telefon tamir ustaları neden gelmesin? En azından, Mr Usta’da geliyor ve ekran değişimi gibi standart arızaları kısa bir sürede, yerinde gideriyor. Eğer mevzu derin, arıza büyükse Mr Usta’da size cep telefonunuz tamir edilene kadar kullanmanız için yedek telefon imkanı da sunuluyor.

Mr Usta’da telefonunuz ayrıca, tamir sırasında oluşabilecek durumlara karşı sigortalanıyor. Size de Mr Usta’nın bu ayrıcalıklı tamir hizmetlerinin keyfini sürmek kalıyor.  

Aşağıdaki düğmeye basarak hemen sipariş verebilirsin!

Sipariş Ver


[1] Hootsuite ve We Are Social 2021 Dijital Türkiye Raporu

[2] Deloitte Global Mobil Kullanıcı Araştırması