İlk Siparişine Özel %30 İndirim Seni Bekliyor. Kod: MERHABA30
Blog

Kıyafetleri alıp giymesi güzel de… Sonra yıkaması, ütülemesi, katlaması olmasa!

Türkiye’nin farklı illerinden 753 kadınla görüşülerek yapılan bir araştırmaya(1) göre “ütü yapmak” açık ara en sevilmeyen ev işi seçilmiş!

Bu sonuca, “Araştırma niye kadınlarla yapılmış, ev işi kadının sorumluluğu mudur?” diyebilirsiniz ve haklısınız. Evde birlikte yaşanıyorsa ev işlerinde de iş bölümü yapılmalı. Tarafımızı belli ettikten sonra devam edebiliriz. 

Evde 2 günde 1 çamaşır yıkamak mı, zenginsiniz galiba!

Aynı araştırmaya göre araştırmaya katılanların yarısı 2 günde 1 çamaşır makinesi çalıştırıyormuş. (Bu araştırma son elektrik zamları öncesine yapılmış belli. Şimdi haftada en fazla 1, o da saat 22’den sonra). 2 kez demek, yıkanmada geçen süre hariç ayırması, makineye koyması, asılması, toplanması nerden baksan 1-1,5 saat. Başka bir şey yaparak geçirebileceğiniz o kıymetli dakikalar…

Babaanneler, anneanneler duysa der ki “Şimdi çamaşır yıkamada ne var! Düğmesine basıyorsun, o senin için yıkıyor.” Evet, çamaşır yıkamak için artık dere kenarına gitmediğimiz, kazanlarda su kaynatmadığımız, ellerimiz kanayana kadar çitilemediğimiz doğrudur. Ama sorumluluklarımız ve yorgunluklarımız da arttı. Çamaşır detaylarıyla geçecek o vakti başka bir işimizi halletmeye ya da dinlenmeye ayırsak fena mı olur?

“Benim kurutma makinem de var, asmakla toplamakla uğraşmıyorum,” itirazlarınıza ise son elektrik faturalarını uzatarak, “Alternatif bir enerji kaynağı, bir enerji depolama yöntemi falan mı keşfettiniz,” diye sormak isteriz. Beyazı için ayrı, renklisi için ayrı, siyahı için ayrı, lekesi için ayrı, yumuşatması için ayrı olmak üzere sıra sıra dizmek zorunda olduğunuz “çamaşır kozmetiği” ordusunu ve maliyetlerini saymıyoruz bile.

Bu kadar karamsar bir tablo çizdikten sonra önerimiz, giydiklerinizi bir tur da tersini çevirerek giyin, havalandırıp yeniden giyin, ıslak mendille silip bir daha giyin falan değil, yanlış anlaşılmasın.

Size hem hijyen standartlarınızdan taviz vermeyeceğiniz hem de vakitten ve nakitten kazandıracak bir alternatiften bahsedeceğiz: Mr Usta kuru temizleme, yıkama ve ütüleme hizmetleri...

Çamaşırı dışarıda yıkatmak mı? Esas ona bütçe mi dayanır?

O hiç de öyle düşündüğünüz gibi değil! Çamaşırları tek tek verseniz ve tek tek fiyatlandırılsa belki olurdu ama Mr Usta’da size haftalık çamaşırın biriktirileceği, kanvas kumaştan üretilmiş şık bir çamaşır sepeti bırakılıyor. Sepet dolduğunda Mr Usta, bu dolu sepeti teslim alıyor; parça başı değil, sepet başı sabit bir ücret karşılığında ipek, kaşmir ya da saten gibi hassas kumaşlar da dahil olmak üzere kumaşın özelliğine uygun şekilde yıkayıp katlayıp geri getiriyor. Böylece deterjan ve çamaşır makinesi kullanımına göre daha az bir bütçe ile haftalık çamaşırlar temizleniyor. Bir başka deyişle kirlettiğiniz çamaşır miktarı arttıkça, avantajınız da artıyor.

Bizim bir de ütü işi vardı

Sizi çok iyi anlıyoruz. Araştırma sonuçlarına göre, o hiçbir standart insanın ayıla bayıla yapmadığı “ütü” konusuna da açıklık getirelim. Havlu, nevresim, hadi bilemedin tişört kolay da… O kumaş pantolonlar! Tek ütü izi bırakmak, kumaşı parlatmadan jilet gibi yapmak büyük bir maharet ve ütüde mastır derece ister. Hele o gömlekler, öyle evir, böyle çevir, düğme arasına gir. Bir bakmışsın 15 dakikan gitmiş, sırtın kopmuş, ter içinde kalmışsın. Neyse ki “ütü işi de bizde!”. Mr Usta’da yani. Üstelik “sepet başı fiyat” uygulaması ütü için de geçerli. Tercih ederseniz, o tertemiz yıkanmış 1 sepet çamaşırı, Mr Usta’nın profesyonel ütü ekibi kumaşına ve amacına uygun şekilde özenle ütüler, katlar ve jilet gibi kapınıza teslim eder. Size ise dolaba yerleştirmek kalır.

Çamaşır yaş iş diyorsanız, kuru temizleme de var

“Çamaşırı ben hallediyorum da güvenilir bir kuru temizlemeci olsa fena olmaz”cılar, “gelinliğimi kuru temizlemeye vermiştim, şimdi perde olarak salona astım”cılar, “1 deri ceket, 3 gömlek verdim, 3 aydır taksit ödüyorum”cular… Mr Usta’nın kuru temizleme hizmeti, size çare olacak. Mr Usta, makinede yıkanmak için uygun olmayan kıyafetler, dolabınızın en kaliteli parçaları kapınızdan teslim alıyor, özenle temizleyip kapınıza teslim ediyor.

Gönül rahatlığınızı katmerlendirecek bir detay: “sigorta”

Mr Usta’nın tüm hizmetleri gibi çamaşır, kuru temizleme ve ütüleme hizmetleri de sigortalı.

Aşağıdaki düğmeye basarak hemen sipariş verebilirsin!

Sipariş Ver



  • Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin TNS Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı “Ev aletlerinin kullanımı ve Türkiye’deki kadınların temizlik alışkanlıkları” araştırmasıdır.  Bilgisayar destekli yüz yüze anket yöntemi kullanılarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kırklareli, Denizli, Manisa, Adana, Antalya, İçel, Samsun, Zonguldak, Kayseri, Konya, Erzurum, Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep olmak üzere toplam 18 ilde yaşayan 753 kadın ile yapılmıştır. (https://www.perakende.org/turk-kadininin-temizlik-y -haritasi-belirlendi )